MEB'e bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim ve öğretim yılı sona erdi. Eylül'e kadar okul yok! 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitim devam edecek. 23, 24, 25 ve 26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı geldi. 29 Mayıs'ta camiler açılacak.

 

İşte öne çıkan başlıklar:

 

- Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitim devam edecek. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

 

- Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.

 

-  Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

 

- 15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

 

- 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.