"Bundan sonra herkes huzur içinde Cuma namazına gidecek" diyen Davutoğlu, "Hem mesai tam olarak gerçekleşecek, hem de ibadet etmek isteyenler ibadet etme imkanlarını en iyi şekilde kullanacaklar." dedi. 
 
Başbakan Davutoğlu, Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık genelgesi taslağı hazırladıklarını söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, şunları ifade etti: "Bu hepimizin hayatımız boyunca karşı karşıya kaldığı bir güçlüktür. Üniversite yıllarında, çalışırken, nasıl Cuma Namazı öncesi bir telaşla; huzur ile, sakin bir şekilde gidilmesi gereken bir namaza nasıl telaşla gidilip, telaşla tamamlayıp hatta bazen imamlardan 'aman hutbeyi kısa tutun da öğrenciler ya da memurlar işlerine dönebilsin' diye ricada bulunduğumuzu hatırlarız. Bundan sonra herkes huzur içinde Cuma namazına gidecek. İsteyen gidecek, istemeyen gitmeyecek. Herkesin kendi inancına göre. Ama gitmek isteyenin huzur içinde gitmesini sağlayacak şekilde gerekli esneklik gösterilecek. Cuma günleri bir bayram günü kutlaması şeklinde de bütün Türkiye'de kardeşliğimize daha da fazla katkı sağlayacak bir ortam gerçekleşmiş olacak."
 
Yeni düzenleme ile mesaide herhangi bir kaybın yaşanmayacağını kaydeden Davutoğlu, "Ama mesaiden de hiçbir kayıp yaşanmayacak. Hem mesai tam olarak gerçekleşecek. Hem de ibadet etmek isteyenler ibadet etme imkanlarını en iyi şekilde kullanacaklar. Allah hayırlı, mübarek etsin. Cuma namazlarında edilen duaları da kabul buyursun." dedi.