Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklaması yaptı:

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirterek, öncelikli olarak polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinin yükseltilmesi ve bazı kamu görevlilerinin de bu kapsama alınacağı çalışmayı Ocak ayında TBMM'ye getireceklerini söyledi.  Ancak daha önce de Ekim ayında Meclis'e geleceği haberleri çıkmıştı. 3600'ü bekleyen memurlar bu sefer doğru çıkmasını umut ediyorlar.

Asıl etki emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşında...

Memurların maaş hesabında kullanılan kriterlerden birisi olan ek göstergedeki artış, mevcut maaşları çok az artırmakla birlikte, asıl etkiyi emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşına yapacak.

Ek göstergenin 3600'e çıkartılması; 15.10.2008 tarihi öncesinde çalışmaya başlayan 1.5 milyon kamu çalışanının çalıştıkları sırada aldıkları maaştan çok, emekli ikramiyesi ve emekli maaşında çok ciddi artış yaratacak. 3600 ek gösterge uygulaması ile öğretmen, polis ve din görevlisinin emekli aylığı ve ikramiyeleri yüzde 22, hemşire ve yüksek öğretim mezunu olmayan din görevlisinin aylığı yüzde 25 oranında artacak.

2 milyonu aşkın memur emeklisinin yarısı da ek gösterge kapsamında olup, özellikle emekli aylığı artışı yönü ile 2.5 milyon kişiyi etkileyecek gibi görünüyor ve her yıl bu etki görülecek. Ek gösterge, ortalama bir kişide 800 TL emekli aylığı artışı demektir.