Bilindiği üzere 1 Nisan 2017 itibarıyla kamu çalışanları da bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak dahil edildi.Her ne kadar bu sistemin zorunlu olmadığı iddia edilse de baştan otomatik olarak kesinti yapılacak kişiye söz hakkı bile verilmeden uygulanması sistemin bir dayatma olduğunu gözler önüne seriyor.Üstüne bir de eğer gelecek yıl 45 yaş aşılmamışsa 45 yaşını aşana kadar yine otomatik kesinti yapılacağı bilgisi de sistemin güzel bir sürprizi !

Buraya kadar sisteme giriş konusuna değindik.Anladığınız gibi giriş konusunda hiiiiç çaba sarfetmenize gerek yok.

Peki sistemden çıkmak istersek? Acaba sistemden çıkmakta girmek kadar kolay mı dersiniz.Anlatıldığına göre kesinti yapıldıktan sonra bizlere gelecek bildirimden sonrası bir sms’ le bile çıkmak mümkün olacaktı.

Peki öyle oldu mu dersiniz ?

Kısmen evet.

Bazı bankalar, özellikle Ziraat emeklilik çıkış işlemlerini ışık hızında gerçekleştirdi.İadeleri de aynı hızda yaptı.Bazı bankalar ise özellikle Halk emeklilik neredeyse illallah dedirtti.Kesinti yapıldıktan sonra bildirim yapılacaktı.Yapılmadı.Halk emeklilik internet sitesine girmek isteyenler telefon numaranız yanlış uyarısı ile karşılaştı.Girebilenler sözleşmeniz yoktur uyarısı.Telefondan işlem yapmak isteyenler sürekli meşgul çalan aramaların sonucunda az da olsa sonuca ulaşabildi.Sonuca ulaştım tamam bitti artık diyenlerin de 10 iş gününü geçmesine rağmen hâlâ iadesi yapılmadı.Şanslı bir azınlık yok mu var elbette. Sistemden çıkmayı başaran küçük azınlık bu gruba giriyor.

Şimdi sıkı durunuz.Şu ana kadar sistemden çıkmayı başaramayanların hatta çıkanların aylıklarından 2. Kesintiler de yapılmaya başlanmış.

 

Kesintilerle ilgili yorumlardan birkaçı

 

***************

hocam kbs maaş sisteminde kesinti gözüküyor.

**********

Arkadaşlar besten çıktım iade de aldım,bu ay yine kesinti olmuş maaşlar çıktı kesinti aynen devam etmiş.

 

Yine kesinti olmus.

 

 Bu sisteme yaklaşık 13 milyon çalışanın dahil edildiği söyleniyor.13 milyon kişinin kesintisinin 1 gün dahi bankada durduğunda ne kadar getirisi olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz.Kaldı ki 2. maaşların zamanı gelmişken hala çıkamayanları düşünürseniz bankaların bu işten haksız kazanç sağladığı da açık ve net.Bizleri zorla bu sisteme dahil eden devletimizin acilen bu duruma bir çözüm getirmesi gerekmekte ve günlerdir işlerini sağlam yapmamaları sonucunda çalışanları mağdur eden ilgili bankanın sorumsuzlukları yanına kâr kalmamalıdır.   

Yorumlar: 

Arkadaşlar halk emeklilik sistemine giriş yapamıyorum.Bilgiler hatalıdır uyarısını veriyor. e-devlete baktığımda orada gözüküyor.Çıkış yapacağım, ikinci aya girdik ama bi türlü sisteme giremiyorum.

 18 Nisanda caydım param hala iade edilmediği gibi bu ayda kesinti yapılacakmış.

 bende de aynı sorun var 10 günü geçmesine rağmen her sey aynı ama sözlesmeniz yoktur deniyor anlamadım bu işi gitti

 10 gün oldu halk emeklilikten iptal başvurumu telefonla yapalı. 28 Nisan Cuma günüydü. o gün bu gün ne arayan ne sms ne mail... hiç bir şey yok. e devletten bakıyorum otomatik katılımım gözüküyor. halk emeklilik online işlemlerden bakıyorum ayrılma butonuna tıkladığımda mevcut talebiniz var diye tekrar ayrılma işlemi yapmıyor. hala bekliyoruz amaçları bu ay ki maaştan da kesecekler galiba

 Maaş listenize baktiniz mi ayrilip parasini alanlardan yine mayis maasinda bes kesintisi yapilmis

Halkemeklılık onlıne işlemlerden çıkış yaptım.kesılen ücret hala yatmadı.10 gunü gect.halkemeklilik müşt.hız. arıyorum.ya telefon hıc çalmıyor ya dabağlanıyor sürekli tc no yanlış dıyor.Kafayı yıyeceğim.Uyduruk firma olsa neyse koskoca devlet bankası bunu yapıyor.

 değerlerli meslektaşım,sizden şanslı olanlardasınız. ben sms ve internetten başvurup çıktım.şu an sözleşmem de yok.internet sayfasında kontrol ettiğimde sayfamda bu şekilde  bir yazı var.sistemden çıkmışım fakat 10 günü geçmesine rağmen para iadesi yapmadılar.BİMER e yazdım.halkemekliliğin telefonlarını nasıl olduysa düşürdüm.hafta içi hesaplarınızı kontrol edin dediler.bu ay da keserlerse şaşırmam.istemediğim halde benim paramı kaç gündür işletiyorlar.

 Halkbank emellik sisteminden çıkamadım ben. 2560 a mesaj attık ama sistemimizde telefonuz yoktur diye mesaj .atmislar..sizler  nasıl yaptınız???

arkadaşlar buradan takip ediyorum besden çıkmak için ciddi manada ter döktünüz/döküyorsunuz ayrılmak isteğe bağlı olmasına rağmen ora uluşamadım bura ulaşamadım şu numara cevap vermiyor bu numara cevap vermiyor işlem yarım kaldı işlem başlamadı vesaire bir sürü sıkıntı çıkmış anlaşılan

 Parasini alip cikanlar bosuna sevinmeyin ben de ayrildim paraminaldim bu ayki maas listesinde yine bes kesintisi yapilmis.Ayrilanlar kbs de guncellenmemis.Her sey yeniden basliyor...

egitimhane.com