Ankara'daki Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Türkçe okuma yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada öğrencilere 8 tane kitap okutuldu ve bu kitaplardan yapılan sınav sonucunda öğrencilere sözlü ve performans notları verildi.
 
Bürokratın Kızı Düşük Not Aldı Diye  10 Öğretmene Ceza
 
Olay bazı öğrencilerin düşük not almasıyla başladı. İddiaya göre düşük not alan öğrencilerden bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey bir bürokratın kızıydı.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, bürokratın baskısıyla, "not vermede mevzuata aykırı davranıldı" denilerek öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma sonucu 4 Türkçe öğretmenine kınama, 6 öğretmene de uyarı cezası verildi.
 
Öğretmenlere verilen cezanın kabul edilemez olduğunu söyleyen okuldaki öğretmenler, "Soruşturma gerekçesi çok komik. 'Neden ortak sınav yaptınız' deniyor. MEB bu konuda okulları serbest bıraktı. Bundan dolayı öğretmenlere ceza verilmesi kabul edilir değil." dedi.
 
Milli Eğitim Müdürü Teknik Bir Hata Oldu
 
Yapılan sınavda teknik bir hatanın olduğunu söyleyen Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan ise, " Ölçekte sıkıntılar olmuş. Kağıtlar yeniden okunup incelendiğinde yüksek olanların düşük aldığı görüldü. Müfettişler objektif kriterlere göre hareket ederler. Bu inceleme sonucunda da, şikayetçi olan çok sayıda öğrencinin notunda, hepsinin lehine değişiklik oldu. Biz olaya bireysel olarak bakmıyoruz. Mağdur olan kişi, belli bir yerde olana yakın kişiyse hak aramayacak diye birşey yok. Bu sizin çocuğunuz da olabilir."