Konuyla ilgili Guncelegitim.com'a açıklama yapan Mehtap KARAÇOBAN şunları söyledi:
 
"29 Ekim Ortaokulu Öğretmenleri olarak dönemin koşuşturması içinde, her ne kadar eğitim ve öğrenciyle ilgili olsa da bu tempo bizi köreltti ve iletişimimizi yavaşlattı.
 
 
Günlük yaşamın sorunlarından bunalarak sürekli şikâyet ediyor ve yaşamın güzelliklerini kaçırıyoruz. Ne yazık ki stres ve sorunlardan, mutlulukların, güzelliklerin konuşulmadığı bir dönemden geçiyoruz. İşte tam da bu, bizim çıkış noktamız oldu. 
 
İngilizce öğretmenimiz Gülçin YAŞAGÖR ÇİNİ'nin önerisiyle bir kitap kulübü kurmaya karar verdik. Bu grup kitap tartışmak, paylaşmak ve yorumlamak için belli periyodlarda, kentin farklı mekanlarında bir araya geleceklerdi. Daha sonraları yaptığımız görüşmelerde, değişik bakış açılarına da gereksinimiz olduğuna karar vererek, farklı meslek ve yaş gruplarından arkadaşlarımızı da çağırma kararı aldık. 
 
Okumayan bu topluma inat, tüm bireyleri okumaya özendirmek ve davet etmek istiyoruz. İşte bizler bu toplanma amacımıza kitap kulübü adını verdik. Üç kere yaptığımız bu toplantılardan çok keyif aldık Her buluşmadan sonra sayımızın arttığını görmek bizi hem mutlu etti hem de kamçıladı, daha nice kitap toplantılarına ..."