Memurları ve memur emeklilerini ilgilendiren 6.Dönem Toplu Sözleşmeleri mutabakatla sonuçlanmıştı. Memur maaşlarında 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere iki yıl için toplamda yüzde 26 oranında bir artış gerçekleşti. Sözleşmede ayrıca ek derslerle ilgili bazı düzenlemeler yer aldı. Bu düzenlemeler 2022 yılından itibaren geçerli olacak.

İşte Eğitim-öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin ek derslerle ilgili düzenlemeler.

- Sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesi sağlandı

Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere, danışman öğretmenlik/sınıf veya şube sorumluluğu karşılığı haftada 2 saat ek ders ücreti ödenmesi sağlandı.

 

-Müdür ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti artışı sağlandı

Yönetim görevi karşılığında haftalık 20 saat ek ders ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretini 4 saatten 5 saate çıkartıldı.

 

-Rehber öğretmenlerin tercih danışmanlığı karşılığı ek ders ücretlerinde artış sağlandı

Rehberlik öğretmenlerine yaz tatili dönemlerinde tercih danışmanlığı karşılığı her gün için ödenmekte olan 3 saat ek ders ücretinin 5 saate çıkarılması sağlandı.

 

-Belletmenlere ilave ek ders ücreti artışı sağlandı

24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretini 4 saate çıkartarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağlandı.

 

-Genel tatil günlerinde verilmeyen ek ders ücretinin ödenmesi sağlandı

1 Ocak ve 1 Mayıs tarihlerine tekabül eden günlerde ders görevlerinin yapılmış sayılmasını ve ek ders ücretinin ödenmesi sağlandı.

 

Mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders ücretlerindeki saat sınırlamasının kaldırılması sağlandı

Meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere yaz tatilinde verilecek ek ders görevindeki saat sınırlamasının kaldırılmasını, bu çerçevede ilave 4 saat ek ders ücreti ödenmesi sağlandı.

 

-DYK’larda görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışma ücretlerinde artış sağlandı

Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesi sağlandı.

Guncelegitim.com /ÖZEL HABER