Sınıf Öğretmeni hastalık veya izin gibi sebeplerden dolayı 1 gün okula gitmezse ne olur?

Sınıf öğretmenlerinin ek ders adaletsizliği yıllardır dile getirildi fakat MEB tarafından bu adaletsizlik ile ilgili herhangi bir somut adım atılmadı. Sınıf Öğretmeni haftalık bir gün okula gitmezse ne mi olur?

Bunu MEB Ekders yönetmeliği mantığıyla açıklayacağız. Sınıf öğretmeni günde 6 saat derse girer dolayısıyla haftalık 30 saat derse girer. Haftalık 30 saat ek derse giren öğretmen 15 saat ekders alır. 1 gün okula gitmeyen Sınıf öğretmeni 30-6 =24 saat saat derse girmiş sayılır 24 saat her onda bir’de 2 saat alır yani 24 ‘ün içinde 2 tane onluk olduğu için 2 saat ordan gelir ve 24+2= 26 saat olur. Sınıf öğretmeninin maaş karşılığı ek ders sayısı 18 olduğundan 26-18= 8 saat . Kısaca 1 gün okula gitmeyen sınıf öğretmeni haftalık 8 saat ekders alır.

Oysa haftanın beş günü derse giren sınıf öğretmeni 15 saat ekders alıyordu. Özetleyecek olursak: Haftalık 5 gün okula giden Sınıf Öğretmeni 15 saat ek ders alırken Haftalık 4 gün okula giden Sınıf Öğretmeni 8 saat ek ders alır.

Sonuç olarak Ekders yönetmeliğine göre yukarıdaki hesaplamadan yola çıkarak Sınıf öğretmeninin 1 gün okula gelmemesi sonucunda 15-8= 7 saat eksik ek ders anlamına geliyor. O zaman sorulması gereken soru şu: Günde 6 saat derse giren bir öğretmenden nasıl oluyorda 7 saat ek ders kesintisi yapılabiliyor?

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU’nun bu adaletsizliğin düzenlenmesi gerektiğine dair yaptığı açıklamadan aylar geçmesine rağmen halen somut bir adım atılmış değil.