Eğitim Bir-Sen tarafından web sitesinde yapılan duyuruda,
 
Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvuru yapıldığı belirtilerek, 2019 Mayıs ayına ait ek ders ücreti ödemelerinin bayramdan önce yapılmasının talep edildiği aktarıldı.
 
Ek ders saatlerine ilişkin olan 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında öğretmenlere her ay için tahakkuk ettirilen ek ders ücretlerinin takip eden ayın 1. günü ödenmekte olduğu belirtilen duyuruda, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilan edilen resmi tatil günlerine dikkat çekildi. Buna göre, yöneticiler tarafından gereken tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksamaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari sayıda personel bulundurulması şartıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü ise tam gün idari izinli sayılmalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uygun görüldüğü hatırlatıldı.
 
Dolayısıyla 2019 Haziran’ın ilk 2 gününün hafta sonu olması ve 10 Haziran tarihine kadar resmi tatil ve idari izinli sayılma nedeniyle ek ders ücreti ödemelerinin öngörülen tarihten en erken 10 gün sonra yapılabileceğinin anlaşıldığı kaydedildi. Bu nedenle 2019 Mayıs ayına ilişkin ek ders ücreti ödemelerinin bayramdan önce 3 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasının istendiği paylaşıldı.
 
Eğitim Bir Sen