Türk Eğitim Derneği Koleji (TED) Antalya şubesinde 29 Ekim töreninde yapılan bir konuşma iktidara yakın isimler tarafından hedef alındı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla dün gece gözaltına alınan öğretmen savcılık ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Antalya Barosu açıklama yaptı:

BASINA VE KAMUOYUNA
Bugün Antalya TED Koleji'nde bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları esnasında yaptığı konuşmadan dolayı TCK'nın 216. maddesini ihlal suçundan gözaltına alınmıştır.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden görüleceği üzere, yapılan konuşma Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerini korumaya yöneliktir. Ülkeyi yönetenlerin politikalarını eleştirmek her bireyin ifade özgürlüğü kapsamında Anayasal hakkıdır.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bugünlerde bir eğitimcimizin eleştiriden ibaret beyanlarından dolayı TCK 216. maddesinde tanımlı "Halki Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ile gözaltına alınması kabul edilemez.

Açıklamayı yapan öğretmenin bir an önce özgürlüğüne ve öğrencilerine kavuşması için Baromuz tarafından süreç hassasiyetle takip edilecektir.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI