Çene yapısında boşluk ve şekil bozukluğu olanlara yapılan çene dolgusu uygulaması ile birlikte çenedeki şekil bozuklukları giderilir. Çene dolgusu çene ucundan başlanarak kulak önüne kadar yapılmaktadır. Çene dolgusu uygulaması ile çene hatları belirginleştirilerek yüz hatlarına daha güzel bir görünüm kazandırılır. Kadınlara ve erkeklere uygulanan çene dolgusu uygulaması etkisini yaklaşık olarak 1 ila 1,5 yıl arasında sürdürür.

 İğneleme ve enjeksiyon yardımıyla yapılan çene dolgusu malzemelerinin içinde hyaluronik asit, sığır kolajen, hidro silapatit kalsiyum ve mineraller bulunur. Çene bölgesine anestezik krem sürülerek ince uçlu iğnelerle deri altına giriş yapılarak çene dolgusu işlemi yapılır.

Çene Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Çene dolgusu uygulaması yapıldıktan sonra 24 saat boyunca duş alınmamalıdır. Aynı şekilde üç gün boyunca buharlı banyo ve saunaya girilmemelidir. Çene dolgusu uygulaması yapıldıktan sonra uzun bir süre ağır spor hareketlerinden kaçınılması gerekir. Doktorun çene dolgusu uygulamasından sonra verdiği kremlerin kullanılması gerekir. Çene dolgusu hakkında merak ettiğiniz birçok soruyu https://www.dryusuftopal.com/jawline-cene-dolgusu/ web sitesinden sorup bilgi alabilirsiniz.