Bali Masajı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Masajın rahatlatıcı etkisinin herkes tarafından bilinmesiyle, insanlar masaj türlerini merak etmektedir. En yaygın masaj türlerinden biri olduğundan ‘’bali masajı nedir?’’ sorusu ile karşılaşmaktayız. Geleneksel bir yöntem olan Bali masajı, Endonezya masajına ait olan bir türdür. Zihnin ve bedenin ortak bir noktada buluşturulduğu bu masaj türü, kişilerin huzuru açısından uygulanan mükemmel bir tedavi yöntemidir.

Baştan başlayarak bütün vücut üzerinde uygulanan Bali masajı, genel olarak bazı yağlar yardımı ile yapılmaktadır. Tedavi aşamasındayken vücuda ait alanlar sırası ile masaja dahil edilir. Bununla beraber, masajın bitirildiği ya da yapılmadığı vücut alanları, bir havlu ile kapatılarak vücut ısısının korunması sağlanır.

Bali masajının vücut üzerinde birden çok faydası bulunur. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Günümüzde uygulanan Bali masajı ile beraber, vücut üzerinde büyük bir sakinleme ile rahatlama görülür. Vücut üzerindeki sert kısımlar kısa sürede yumuşar ve bu sayede yorgunluklar da vücuttan atılmış olur.
  • Yapılan masaj teknikleri ile zihnin sakinleştiği ve tamamen rahatladığı görülür. Bununla beraber zihindeki yorgunlukta giderilmiş olur. Masaj sırasında çalmakta olan sakin müziklerinde bu durum üzerinde büyük bir etkisi vardır.
  • Uygulanan Bali masajı ile vücut üzerindeki kan akışında da hızlanmaların meydana geldiği görülür. Bu masajlar sayesinde kan damarlarında açılmalar görülür ve vücut çok daha taze bir hale gelir.
  • Bali masajı, bedeni daha sağlıklı bir hale getiren bir masajdır. Bir uzman tarafından yapılacak olan masajla beraber kendinizi çok daha iyi durumda hissederek zinde kalabilirsiniz.

Bu gibi faydaların bulunduğu Bali masajı, uykuyu düzenleyici bir etkiye de sahiptir.