Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı ile bir sanat merkezi arasında "Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası İşbirliği" protokolü kapsamında, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımını Kars'ın Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başlattı.

"Aşıklar diyarı Kars"ta bir okulun müzik sınıfında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuk,

"Binlerce müzik sınıfını belirli bir standarda ulaştırmak istediğimiz bir projenin başındayız. Bakanlık olarak Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Projesi'nde neler yapabileceğimizi önümüzdeki haftalarda, aylarda, yıllarda çok rahatlıkla görebileceğimizi, gösterebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Göreve geldiği ilk günden beri sanata çok fazla vurgu yaptıklarına değinen Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: Bir çocuk bağlamayı eline aldığında arkasına dönüp bakarsa Aşık Veysel'in, Yunus Emre'nin, Karacaoğlan'ın, Mahsuni'nin geldiğini görür. Bir çocuk sadece bağlamayı eline alırsa bütün 1000 yıllık birikimi görür ve başka hiçbir şey söylemenize gerek yoktur, belki müfredata da gerek yoktur, belki çok fazla uygulamaya da gerek yoktur. Sadece bağlamayı eline almak zaten ona bir dünya vermektir."

84 binin üzerine bağlama dağıtılacak

Ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin erken yaşlarda müzikle tanışmalarının sağlanması ve okullardaki müzik faaliyetlerinin etkin bir şekilde uygulanabilmesine katkıda bulunmak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Bir Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği arasında "Müzik Sınıflarının Altyapısını Destekleme Kampanyası" İşbirliği Protokolü 19 Aralık 2017'de imzalanmıştı. Protokol kapsamında, ortaokullarda müzik odası bulunan veya müzik odası oluşturmaya elverişli alanı bulunan okullar belirlendi. Enstrüman dağıtımı yapılacak okul sayısı 3 bin 8 olarak belirlendi. Bu okullara bağış yapılması planlanan piyano sayısı 3 bin 8, bağlama sayısı ise söz konusu okullardaki müzik dersliklerinin kapasitesi dikkate alınarak 84 bin 290 oldu. Protokol gereği müzik enstrümanlarının dağıtımına Kars'ta bulunan Cevriye Tatış Ortaokulunda yapılacak piyano ve bağlama dağıtımıyla başlandı.

CNNTURK