Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunların yapılabileceğine işaret eden Bakan Tekin,  "Okullarımızda çocuklarımızın kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsiyoruz. Kuşkusuz çocuklarımızı terletecek ve güne yorgun başlatacak şeyler de istemiyoruz." dedi.

1 Eylül tarihi itibarıyla yeni atanan öğretmenlerin göreve başlayacağını da hatırlatan Tekin, "Özellikle deprem bölgesindeki on bir ildeki arkadaşlarımıza rica etmiştim. Yeni atanan arkadaşlarımız dâhil olmak üzere bütün öğretmenlerimizle irtibata geçin. Konaklama problemi olanları mutlaka bizimle paylaşın diye. Bütün il müdürü arkadaşlar bu süreci tamamladılar." ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, "Öğretmen Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini kaydederek "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz." diye konuştu. 

Velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini kaydeden Bakan Tekin, okul müdürlerinin veli toplantılarını ders dışındaki saatlerde yapmalarını sağlayacak şekilde planlamasını istedi.