İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) geri sayım başladı, öğrenciler sınav yerlerini öğrenmek arama yapıyor.

Bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılımı ile 3 Eylül 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bursluluk sınavı giriş belgesi "www.meb.gov.tr" sitesinde erişime açıldı, öğrenciler TC kimlik no ve doğum tarihini yazarak sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine ulaşabilecek.

 

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği Bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Bursluluk sınavı için giriş belgesi 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü meb.gov.tr sayfasında erişime açıldı.

BURSLULUK SINAVINDA 30 BİN KONTENJAN DAHA

Bursluluk Sınavı’na Hazine ve Maliye Bakanlığından verilen kontenjan her yıl 70 bin civarında olup bu yıl sayı 100 bine çıkarıldı. Geriye kalan 30 bin kapasiteyi sadece deprem bölgesindeki öğrenciler için kullanılacak. Yani ilk kez deprem bölgesindeki öğrenciler için ilave 30 bin burs kapasitesini kullanmış olacak.