Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA'nın 4 yılda bir yaptığı, dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmalarından biri olan TIMSS 2019 sonuçlarını A Haber'de değerlendirdi.

İNANCIMIZ KAYBETMEDİK

İnançlarını kaybetmeden bugünlere geldiğini belirten Selçuk, Türkiye'nin eğitim alanında azim gösterirse daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

TÜRKİYE İLK KEZ...

Uluslararası araştırmada Türkiye ilk kez 500 puanın üzerinde olduğunu belirten Selçuk, öğrencilerin uluslararası sorulara alışması gerektiğini ve soru tarzının değişmesi nedeniyle ders işleyişinin de değiştiğini ifade etti.

YAPAY ZEKA VURGUSU

Derslerde akıl yürütmeyi ön plana çıkardıklarını belirten Bakan Selçuk, İzleme ve değerlendirme çalışmalarına yapay zeka eklediklerini belirtti.

MÜFREDAT AÇIKLAMASI

Öğrenciler LGS ve YKS'de müfredatın tamamından sorumlu olacağını belirten Ziya Selçuk, salgın döneminde yapılan sınavlara farklı yaklaşırız ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk ayrıca kararları tek başlarına almadıklarını belirtti.

İŞLENMEYEN KONULARDAN SORUMLU OLUNACAK MI?

Her zaman esnek davranmak zorunda olduklarını belirten Bakan Selçuk, işlenmeyen konuları öğrencilere sormayacaklarını da açıkladı. Bakan Selçuk konuya ilişkin ayrıca "Biz her zaman esnek davranmak zorundayız. İşlenmeyen konuları öğrencilere sormuyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Salgının düşüş eğilime geçtiğini ancak bu durumun henüz yeterli olmadığını belirten Bakan Selçuk, düşüşün umut verici olduğunu belirtti. 4 Ocak tarihinin iyimser bir tahmin olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, esnek bir yapı ile ilerlediklerini ifade etti.

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Salgın durumu düşüşe geçince gerekeni yapacağız diyen Bakan Selçuk "Okulların açılması dikkatli olunmasına bağlı, biz hazırız" ifadelerini kullandı.

Ahaber