Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK Twitter hesabından yaptığı açıklamada;


"Şimdi okullarımıza basketbol sahaları kuruyoruz, sonra çocuklarımıza
HEY saatleriyle bunun için gerekli vakti sağlayacağız. Okul bahçesindeki her pota, vaktini doğru kullanan, spora yönelen, yeteneğini erken keşfeden gençler demektir." dedi

Türk eğitim sisteminde ilk kez uygulanacak olan HEY'in açılımı Hayal-Etkinlik-Yaşam olarak belirtildi.

Bakan Selçuk'un grafiklerle açıkladığı HEY eğitimde pek çok şeyi değiştirecek. İşte Hayal-Etkinlik-Yaşam ile ilgili açıklamalar...

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ HEY NE DEMEK?

Yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ele aldığı konular arasında HEY adı verilen bir uygulamanın olduğunu belirtti. Bakan Selçuk eğitim sistemimizde köklü değişikliklere imza atacak olan uygulamalar arasında bulunan HEY'i açıkladı. HEY'in açılımı Hayal-Etkinlik-Yaşam olarak duyuruldu.
 

HAFTADA 5 SAAT HEY

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sistemindeki HEY için "Hayal-Etkinlik-Yaşam temalarında çalışmalarla değerlendirilmek üzere kısa adı HEY olan haftalık 5 saatlik zaman dilimleri planlanmıştır. Bu zamanlarda öğrencilerin tasarım ve uygulama becerilerini geliştirecek etkinlikler yapmaları ve toplumsal fayda çalışmalarıyla yaşamla ilişki kurmaları hedeflenmiştir. Bu amaçla, 9-11. sınıflarda Haziran ayları ağırlıklı olarak portfolyo, sunum ve değerlendirme çalışmalarına ayrılmıştır. Buradaki amaç öğrencilerin sadece akademik değil sosyal ve duygusal becerilerinin en üst düzeyde gelişiminin sağlanması yoluyla dengeli bir eğitim sisteminin oluşturulmasıdır. Bu çerçevede, lisenin ilk üç yılında haftalık okul zamanı; 35 saati AGEP, 5 saati HEY olmak üzere toplam 40 saat olarak planlanmıştır." dedi.

Yeni Sistemde Hayal kategorisi sanatsal aktiviteleri, Etkinlik fiziksel aktiviteleri, Yaşam ise toplumsal fayda çalışmalarını kapsıyor.

NTV