Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde bir röportajında okulların açılması için günlük vaka sayısının 1000'in altına inmesi gerektiğini belirtmiştir.

Genel koronavirüs tablosuna bakıldığında virüsün ülkemizde görülmeye başlandığı ilk zamanlar dışında günlük vaka sayısının hiç bir zaman 1000'in altına inmediği görülmektedir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasının da tam kapanmaya dahil edilerek, 17 Mayıs Pazartesi Gününden itibaren okulların uzaktan eğitime devam edeceği tahmin ediliyor.

 MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılı iş takvimine göre okullar 18 Haziran 2021 Cuma günü kapanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her ne kadar okulları 2 Temmuz'a kadar açık tutma planlarının olduğunu söylese de konuyla ilgili resmi bir adım atılmadı.

Dolayısıyla Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları, Covid-19 vakalarının çok yüksek olması, aşılamaların tamamlanması sebebiyle 17 Mayıs haftasından itibaren 5 hafta boyunca uzaktan eğitim ile eğitim öğretime devam edileceği, 18 Haziran'da okulların kapanacağı ve takip eden haftada öğretmenlere online olarak sene sonu mesleki çalışmaları yapılıp eğitim öğretim yılının sonlanması bekleniyor.

Okulların yüz yüze eğitime açılmasında ve ertelenen sınavların gerçekleştirilmesinde ısrarcı olunursa yaz aylarında önlemlerin artması gerekecek, eylül ayında 2021-2022 eğitim öğretim yılının yine uzaktan eğitimle devam etme durumu güçlenecektir.

 mebpersonel.com