Bırakın yılı her ay bambaşka ekonomik tablolarla karşılaştığımız için, bugün iyi gözüken rakamlar bir sonraki ay çok düşük rakamlara dönüşüyor. Başta merkez ilçelerimiz olmak üzere hemen hemen her ilçemizde geçtiğimiz yıl ya da bu yılın ilk yarısında yapılan banka promosyon anlaşmaları rakamların komik kalması kamu çalışanlarının mağduriyetine sebep olmuştur. 

Örneğin Muratpaşa ilçemizde geçtiğimiz yıl yapılan anlaşmaya göre eğitim çalışanları 3 yıllık 4.210 TL, Kepez ilçemizde bu yıl yapılan ve henüz iki buçuk aydır geçerli olan promosyon anlaşması sonucu 3 yıllık 12.100 TL almıştır. Sadece ilimizde bile bunun gibi bir çok örneği verebiliriz. Fakat takip eden aylarda diğer illerden gelen rakamlar 3 yıllığına 25-30 binlere yükselmiştir. Bazı yerlerde düşük rakamlarda gerçekleşen anlaşmalar ya kurum tarafından feshedilip yenisi yapılmakta ya da ihaleyi kazanan banka tarafından kalan süre göz önünde bulundurularak güncellenmektedir. 

Ancak ilimizde henüz böyle bir fesih ya da güncelleme söz konusu değildir. Banka ve ilçe milli eğitim müdürlükleri arasında yapılan ve yetkili sendikanın da dahil olup onaylayıp imzaladığı bu anlaşmalar çoğu zaman kamuoyundan gizlenmekte ve kamu çalışanları ne yapacağını bilemez duruma gelmektedir. Antalya'da bazı ilçelerde yetkiyi kaybeden etkisiz sendika ve onların göreve getirdiği birçok liyakatsiz müdür ve diğer yetkililerin bu konuda zaten bir inisiyatif alıp harekete geçmesini çok da beklemiyoruz. En başından beri kamu çalışanlarının değil karşısındaki muhataplarının yanında yer alan sözde yetkili sendika bu konuda da sınıfta kalmış ve kamu çalışanlarını sermayeye teslim etmiştir. 

Her yıl açıklanan rakamlara bakıldığında en fazla kar eden kurumlar olan bankalar, başta kamu çalışanları ve emekliler olmak üzere tüm halkımızın sırtından çok büyük paralar kazanmaktadır. Bunu sadece biz değil tüm göstergeler söylemektedir. Ancak artık bıçak kemiğe dayanmış ve emekçiler artık kendisini sadece bir sayıdan ibaret gören sendikalardan çekilmeye ve Eğitim iş başta olmak üzere Birleşik Kamu-iş'e bağlı sendikalara üye olmaya başlamışlardır. Biz de her konuda kamu çalışanlarının haklarını savunamaya devam edeceğiz.

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Yönetimi