Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı ''Okul 2023 Projesine'' göre 40 dakika ders 40 dakika teneffüs yapılacak. İsteyen okulların katılacağı pilot uygulamada, 40 dakikalık teneffüslerde öğrenciler öğretmenleri eşliğinde spordan sanata, geleneksel oyunlardan model uçak yapımına çeşitli faaliyetlere katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Vizyonu’nu tanıtırken "Teneffüs saatleri artacak, ders saatleri azaltılacak. Öğleden sonra spor, tasarım ve beceri atölyeleri ile desteklenecek bir yapı kuruyoruz" demişti.

TENEFFÜSLER 40'AR DAKİKA

Antalya’da ilk adım ilköğretim seviyesinde atılacak. Örnek plana göre ders 8.40’ta başlayacak. 40’ar dakikalık üç ders ve yine 40’ar dakikalık iki teneffüsün ardından öğle arası verilecek. Bir saatlik öğle arasından sonra üç ders ve 40’ar dakikalık iki teneffüs daha yapılacak. Öğrenciler 16.20’de dersten çıkacak. Okullar, koşullarına göre okula giriş ve çıkış saatlerini belirleyebilecekler.

Oyunlar, kurs ve spor faaliyetleriyle okulların yaşam alanına dönüşmesi hedefleniyor. Uygulamanın okul aidiyeti, bireysel yetenek ve becerilerin tespiti, liseye geçişte merkezi sınav talebinde durumun belirlenmesi gibi sonuçları anketler aracılığıyla ölçülecek.