Yoğun ilgi ve katılımın olduğu ankette eğitimciler açık ara farkla liyakat istedi. Görülen o ki mülakatla yapılan yönetici atamasına tüm eğitim camiası karşı.

Katılımcılar objektif bir sınavla okulların yönetiminin işin ehillerine emanet edilmesi konusunda hem fikir.

Yalnızca yeni görevlendirilecekler değil mevcut yöneticiler de "2023 Vizyonu" hedeflerine ulaşabilmek için sınavdan geçirilmelidir. Zaten bulundukları yeri haketmişlerse ve yeterli iseler çekinmlerine gerek yok.

 

İşte Ankette son durum:

2023 Eğitim Vizyonunu anlayacak ve hayata geçirecek yöneticiler gerekli. Bu nedenle mevcut okul yöneticileri de sınava alınmalıdır.

KATILIYORUM: %88 (2750)
KATILMIYORUM:
%11 (348 )
KARARSIZIM: % 1 (39)

 

İşte ankete yapılan yorumlardan birkaçı:

Muhammet Kiliç
Ogretmen düşmani idarecilerle vizyon zor biraz bakanimiza Allah kolaylik versin.

Berat Erkan Töle
Kesinlikle sınavla atananlar hariç, mevcutların hepsi bu sınava girmelidir.Öyle sendikaya isim yazdırmak suretiyle idareci olunmaz...

Alper Dağlar
Egitim liderliği ogretimsel liderlik bunlarla ilgili sınav yapılmalı

Göksal Akbulut
2023 Eğitim Vizyonu adı altında bir şeylerin değişeceği bekleniyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar ne getirdiyse bu da o kadar şey getirir. Eğitim çağımızda bir bilim dalı olarak ele alınmaktadır. Ben yapılan çalışmalarda bilimsellik görmüyorum. Günübirlik menfaatler, ideolejiler derken ortada sistem kalmadı. Oturmuş neleri tartışıyoruz. Zihniyet değişmeden hiçbir şey değişmez.

guncelegitim.com