Özel dershaneler (kurs merkezleri) dünyanın birçok yerinde sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olmak için gittikleri bir yerdir.

Türkiye’de en yüksek özel dershane yoğunlaşması, her yüz ortaöğretim okulu başına 60’ı aşkın özel dershane sayısıyla Ankara ve İstanbul’dur.

Eğitim sistemindeki rekabetçi durumlarla baş edebilmek amacıyla dünyanın birçok yerinde ana-babalar ve öğrencilerin dershanelere başvurma eğilimi görülmektedir.

Ankara’da Dershaneler Hakkında

Özel Dershane (kurs) eğitimi özellikle, öğrencilerin bir üst eğitim basamağına geçişte sınavların yapıldığı ülkelerde yaygın olarak bulunmaktadır.

Başkent Ankara’da dershaneler (kurs merkezleri) yoğun olarak butik dershaneler şeklinde görülmektedir.

Türkiye’de öğretim sistemi, temel eğitim, ortaöğretim, yüksek öğretimden oluşmaktadır. Ortaöğretim son sınıf öğrencileri istedikleri okullarda/üniversitelerde öğretimlerini yapmak için ÖSYM’nin yaptığı sınavlara girmektedir.

Başarılı olan öğrenciler yoğun bir tempo ile dershaneler aracılığıyla çalışmalarını yaparak sınavlarda istedikleri başarıya ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Kızılay Semtindeki Dershaneler Hakkında

Dershaneler, okullara benzer biçimde örgütlenmiş, kâr amacıyla çalışan eğitim kurumlarıdır. Okullara göre daha küçük öğretim kurumlarıdır (butik dershane). Amaçları ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda öğrencilerine istedikleri okulu/üniversiteyi kazandırmaktır. Dershanelerin kuruluşları özel izine tabidir.