Günlük hayatınızı kolaylaştıran teknoloji ürünlerinin bugün geldiği noktada sadece günlük yaşamı basitleştiren değil aynı zamanda geniş bir teknoloji imkanı sunmasıyla beraber hayatımıza pek çok kolaylığı da getirdiği tartışılmaz bir gerçektir. Giyilebilir bir teknoloji denildiğinde akl gelen akıllı cihazlar arasında yerini alan akıllı saatler, birbirinden farklı markanın pek çok modelleri arasında seçim yapılmak istendiğinde aklı çok karıştırmaktadır.

Akıllı saat üreten markaları kıyasladığımızda, telefon dünyasından tanıdık markaların bugün en iyi şekilde kendi işletim sistemleriyle birleşik şekilde akıllı saat dünyasında da en iyi ürünü çıkartmak adına uğraş gösterdikleri bilinir. Buna göre Apple Watch 7 serisi en yeni model olarak bilinen, insan yaşamına kolaylık kattığı kadar her zaman daha statü göstergesi olarak da kullanabileceğiniz saat modellerinden biri olarak bilinir. iOS işletim sistemi ile tam uyumlu çalışan WatchOS işletim sistemi kendi içindeki tasarımıyla beraber işletim sistemi dünyasında en iyi şekilde sizlere imkanlar sunar.

Telefonunuz cebinizde, çantanızda ya da benzer bir durum olduğunda dahi hiçbir şekilde çıkartmadan, akıllı saat üzerinden müdahale edebilir; çağrı yanıtlayabilir, SMS okuyabilir ve hatta gelen mesajları da göz gezdirebilirsiniz. Bu ve benzer özellikler bugün Apple Watch serisi saatlerinden sonra birçok marka tarafından yaratılan özellikler oldular. Bu konuda aksesuarı kolunuzda taşıma konusunda hoş bir görüntü sergileme, hafif ve markanın teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak oldukça küçük bir şekilde üretmesi gibi kolaylıklardan da faydalanmış olabilirsiniz.

Akıllı Saat mi Yoksa Akıllı Bileklik mi?

Apple, Samsung, Huawei veya diğer pek çok markada söz konusu dijital saatler veya akıllı saatlerle beraber en son çıkan modellerde oldukça hayat kolaylaştıran özellikler yer alırken giyilebilir teknoloji dünyasında bir diğer taraf ise akıllı bileklikler oluyor. Söz konusu bu ürünler, akıllı saatlerle aynı amaca hizmet ederken daha kibar ve bileklik halinde takabileceğiniz cihazlar olduğu gibi hoş bir görünüm olarak bileğinizde de görüntü sergilemektedir. Akıllı bileklik ile beraber bugün siz de tercih edebileceğiniz bu ürünlerde uzun süreli giden bataryası, kalp ritmi kontrolü, saat ve adım sayar gibi özellikleriyle beraber en iyi şekilde tercihlerde bulunabilirsiniz.

Xiaomi markasına ait akıllı bileklik tercihlerinizde Mi Band 5 seçebilir, kendisine has özellikleri sayesinde bir akıllı saatten farksız şekilde tüm özelliklerinden de faydalanabilirsiniz. Kalori hesabı yapan, uykunuzu ölçen, yürüyüş veya koşu gibi spor aktivitelerinizde de adım sayması, yaktığınız kadar kalori sayması gibi özellikleri sayesinde de en rahat şekilde kullanımı kendinize uyarlamış olabileceksiniz. 

Giyilebilir teknoloji dünyasında bulunan akıllı saatlerde aradığınız herhangi bir modeli, özelliği araştırarak uygun saati sizler de bulabilir ve farklı özellikleriyle donatılmış olan modellerden istediğinizi satın alabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan en yeni modellerde aradığınız ve istediğiniz güvenilir saat modelleriyle beraber pek çok farklı özellikleri kıyaslayıp aradığınız bulun. Akıllı saat özellikleri kıyaslaması yaparak, aralarında istediğiniz modeli, aynı markaya ait saatlerden de istediğiniz seriyi seçebilirsiniz.

Her anlamda ihtiyacınızı karşılayacak bir saat seçimi konusunda özellikleri sizin amacınız içinde mi diyerek kontrol edip buna göre seçimlerde bulunmakta fayda var. Xiaomi markasının Mi Band 6 serisinden de faydalanabilir, öbür tarafta Apple Watch 7 serisi gibi son çıkan serilerden de akıllı saat seçimlerinde bulunabilirsiniz. Pek çok marka bugün saat konusunda üretim yaparken içinde kalp hızı, uyku saati takibi ya da benzer şekilde pek çok farklı fonksiyonları olan bu saat modellerinde Apple, Huawei ya da Xiaomi gibi birbirinden farklı yepyeni markaların yepyeni saat ürünleri arasında seçimlerinizi yapabilirsiniz.