Olay Adana’nın Seyhan ilçesinde Hüsamettin Özaltın Ortaokulunda öğle saatlerinde meydana geldi.

Olay şöyle gerçekleşti;

Okul çıkışında öğretmen aracıyla park yerinden çıkarken bir şahıs ne biçim araba kullanıyorsunuz diyerek öğretmene arabasının içerisinde vurmaya başladı.

Bu sırada okulun diğer öğretmeni İsa K' öğretmen arkadaşını savunmak için araya girmek istedi.

Ancak saldırgan Şahıs elindeki anahtar benzeri bir cisimle İsa K.'nın kafasına vurarak yere düşürdü. Yaşanan arbede sonrası çevreden sesleri duyup gelenler ayırdılar.

Darp edilen öğretmenler, Seyhan Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldılar. Daha sonra 5 Ocak Şehit Veli Ataşçı Polis Merkezine giderek şikayetçi oldular.

Saldırgan şahıs gözaltına alındı. Bu gece nezarette kalacak.

 

Eğitim İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, 2 Nolu Şube Başkanı Mutlu Gül, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cuma Erez ve sendika üyeleri olay yerine gelerek saldırıya uğrayan öğretmenlere destek verdiler.

Ergin, yaşanan olayla ilgili olarak şunları kaydetti;

Öğretmenlerin toplumsal saygınlığını zedeleyen, sosyal statülerini ve okuldaki işlevlerini küçümseyen söylem ve politikaların bir sonucu olarak neredeyse her gün eğitim yuvalarımızda başka bir şiddet vakasına şahit olmaktayız. Bugün de Saniye Hüsamettin Özaltın Ortaokulu'nda görev yapan önceki dönem Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanımız ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İsa Kayadan ve iki ögretmenimiz okul çıkışı sırasında darp edilmiştir.

Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olaylarının faillerinin ceza almamasının ve engelleyici politika geliştirilmemesinin şiddet olaylarının artmasının temel sebebi olduğu gerçeğinin altını çiziyoruz.

Öğretmenlerin çalışma güvenliği Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğudur!