Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda görevli eğitim çalışanları adına ilimizde uzun bir zamandan bu yana yürüttüğümüz promosyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen ihalelerde bankalar tarafından teklif edilen rakamlar beklentilerin çok altında, yaşadığımız ekonomik gerçeklerden uzak olması ve istenilen rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır.

Gerek pandemi döneminde gerekse Adana’nın da aralarında olduğu 11 ili etkileyen ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerde büyük bir özveri ile milletimize ve devletimize faydalı olan eğitim çalışanlarımızın promosyon meselesinde bankalar tarafından mağdur edildiğini düşünmekte, hak ettikleri değerin verilmediğini üzülerek görmekteyiz.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine aşağıda unvan ve adları bulunan Şube Başkanlarının temsil ettikleri sendikalar adına katıldığı toplantıların ardından şu kararlar alınmıştır;

1. Adana’nın dört merkez (Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam) ilçesinde promosyon anlaşması imzalanan Yapı Kredi Bankası’nın 20 Bin eğitim çalışanımız ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına 10 gün içerisinde iyi niyet göstergesi olarak olumlu bir adım atması beklenecektir.

2. 4 Nisan 2023 Salı günü saat 17.00’ye kadar Yapı Kredi Bankası’ndan beklenen adım atılmadığı takdirde daha önceden belirlediğimiz bireysel ve kitlesel eylemleri de içinde barındıran acil eylem planımızın hayata geçirileceğini ilan ediyoruz.

3. Eğitim çalışanlarının daha geniş bir şekilde temsil edilebilmesi için daha önce yaptığımız çağrı yinelenecek ve diğer sendika şube başkanları toplantılarımıza bir kez daha davet edilecektir.

4. Bu süreçte eğitim çalışanlarımızın hak ettikleri promosyonu alması için her türlü tedbir hayata geçirilecek, çalışma gerçekleştirilecektir.

Bu kararlar Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren sendikaların Şube Başkanları olarak imza altına alınmıştır.

Mehmet SEZER – Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı

Seher Emre – Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı

Emin Erkan ŞENOL – Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı

Hüseyin KAYA – Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı

Ergun Ayyıldız – Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı