Açığa alınan öğretmenlerin durumu ne olacak?

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminden sonra kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlar ve yetkililerce yürütülen soruşturmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

MEB personellerinin çoğunluğunu oluşturduğu kamudaki açığa alınanların FETÖ bağlantıları araştırılmaktadır. Açığa alınma direkt bu kişilerin memurluktan atılması anlamına gelmemektedir. Yürütülen çalışmaların sağlıklı bir şekilde yapılması için şüpheli görülen, FETÖ ile bağlantısı anlaşılan kişilerin bağlı olduğu kuruma zarar vermemesi adına görevden uzaklaştırıldılar.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Açığa alınan memur, öğretmen, kamu personeli için bir soruşturma süreci olacaktır. Bu süreçte kişilerin bağlantıları, eylemleri detaylı olarak incelenecek ve gerekli kararlar verilecektir. FETÖ ile bağlantısı olan kişiler gerekli cezai yaptırımla karşı karşıya kalacak olup meslekten de ihraç edilecekler.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açığa alınan öğretmenlerin durumu ile ilgili açıklama yaptı. Açığa alınan öğretmenlere ne olacak? sorusuna cevap veren Yılmaz, açığa alınan MEB personelleri ile ilgili en kısa sürede soruşturmaların başlatılacağını ifade ederken, suçlu olanların cezalandırılacağını suçu olmayanların ise meslek hayatına, görevine geri döneceğini vurguladı. Yılmaz, açığa alınan öğretmenlerin son durumu ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamada suçsuz olanların ceza almayacağını ifade etti. Yılmaz’ın bu açıklaması açığa alınan memur ve kamu çalışanlarının son durumu hakkında da aydınlatıcı bir bilgi oldu.

EĞİTİM-SEN İLE GÖRÜŞME

Eğitim-Sen yetkilileri tarafından ziyaret edilen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sendika yetkilileri ile yaptığı görüşmede açıklamalarda bulundu. Eğitim-Sen tarafından Bakan Yılmaz’a açığa alınan öğretmenler ile ilgili dosya sunuldu. 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesinin yapıldığı görüşmede darbe ile ilgili bağı olmayan kişilerin göreve dönmeleri için sendikalar ile MEB’in aynı fikirde olduğu Yılmaz tarafından ifade edildi. Açığa alınan öğretmenlerin listesi içerisinde yer alan ve FETÖ ile bağlantısı olmayan personellerin göreve döneceği Bakan İsmet Yılmaz tarafından ifade edildi.

2010 KPSS NE OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde yargı tarafından 2010 KPSS’nin genel kültür ve genel yetenek sınavları iptal edildi. Bu yargı kararından dolayı 2010 KPSS ile atanan yaklaşık 80 bin kişinin durumuna değinen İsmet Yılmaz, 2010 KPSS iptali sonrasında mağduriyet yaşanmaması için çalışacaklarını belirtti. Yılmaz, kopya çekmeden emeği ile sınavı kazananların rahat olmasını, yapılacak çalışmaların kopyacıları korkutması gerektiğini vurguladı

Valilik açıkladı, O ilde açığa alınanlar göreve geri dönüyorlar