Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk TV'nin Gaziantep Gizem Doğan Yaşam Öğrenme Merkezi'nden yaptığı canlı yayında yaptığı açıklamalarda okulların 6 Eylül'de açılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, "6 Eylül'den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Selçuk ayrıca LGS sonuçlarının 26 Temmuz'da açıklanacağını aktardı.

 *Geçen sene 1,5 milyon LGS’ye girdi 181 birinci vardı. Bu sene 1 milyon civarında girdi, 90 birinci var. Bugün başlayan tercih başvuruları 16 Temmuz saat 17.00’ye kadar devam edecek. Biz de yerleştirme sonuçlarını 26 Temmuz’da açıklayacağız.

*Merkez yerleştirmede robot tercihler yapabilecek. Bu okulların listesinden 10 okul tercih edilebilecek. Bir öğrenci sınav kağıdından çok daha başka bir varlıktır.

*Hayat başarısı başka, okul başarısı başka bir şeydir. İletişim beceriniz, kitap okumanız, kültürel birikiminiz, sporla ilgilenmeniz, birçok değişkenle birlikte hayat başarısı ortaya çıkıyor. Azim, IQ’dan daha önemlidir.

*Spor lisesiyle ilgili bir tercihte bulunacak veya ben bilimle veya sanatla alakalı bir şey yapmalıyım diyor. Geleneksel olarak bölümlerde bir değişim yaşanıyor.

*Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mesleklerin dörtte üçe yakını otomasyon, robot, dijitalizasyon eşitleneceği gerekiyor. Çocukların anne babalarının mesleki gelişimi ile paralel olmayacağını bilmeleri lazım.