Manidar değil mi?

Sendikanın adı yok!

Bu sandığa logosuyla aday olmaya, cesareti olmayan, YETKİLİ BİR SENDİKA var.!

Yetkili sendikasınız; 428 bin 571 üyeniz var, MEB’in taşra teşkilatları ve asil tendonlarınız seferber olmuş ama adınız yok logonuz yok ve cesaretiniz yok...

Neden cesaretiniz yok?

Çünkü Malum-Sen'siniz; masada memuru satansınız, şahsi menfaatleriniz zarar görür diye 3'5 atansınız. Makamların yetkisini kullanarak sendikacılık yapansınız. Korkuyla baskıyla üye toplayıp yetkiyi alansınız. Öğretmenin özlük haklarını korumak yerine kendi makamlarınızı korumak için sendikacılık yapansınız. Öğretmeni, memuru 3,5 zamlara mecbur bırakarak enflasyon karşısında ezdiren, ay sonunu nasıl getireceğim kaygısıyla sabahlatansınız. Nerde iseniz orayı çiftliğinize çevirenlersiniz.

İşte bu yüzden, İLKSAN seçiminde, SENDİKANIZIN ADI YOK!

Siz de biliyorsunuz, öğretmenler de biliyor. Yaptıklarınız yapacaklarınızın garantisi olacak. Yetkiyi alarak memurun, öğretmenin haklarına sahip çıktınız mı ki sandığa da sahip çıkacaksınız? Toplu Görüşme Masalarında memurun, öğretmenin size emanet ettiği yetkiyi    layıkıyla kullandınız mı ki, İLKSAN seçimlerinde SENDİKA ADI ile meydana çıkasınız?

Neyi bekliyorsunuz? Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Öğretmenler; yıllarının birikimini, adı olmayan, arkasında kim olduğu, kimler olduğu bile bilinmeyenlere İLKSAN’ı mı emanet edecekler?

Öğretmenler; kendilerini 3,5'a talim ettirenlere İLkSAN'ı mı emanet edecekler?

Öğretmenler; Covit-19 salgın süreci başladığından beri yaşadıkları mağduriyetler görmezden gelen yetkili sendikaya İLKSAN'ı mı emanet edecekler?

Öğretmenler; sizce size güveniyorlar mı?

İşte tam da öğretmenlerin size güvenmediklerini bildiğiniz için SENDİKA ADI ile  İLKSAN seçimlerinde yoksunuz!

Öğretmenler; sendika olarak logosuyla, adıyla seçime girenlere güvenir.

Ve işte bu yüzden seçim sonunda sandıkta, logosuyla seçime girenler çıkar.

Öğretmenler; sendikacılık yapanları sandıkta çıkarır, sendikacılık oynayanları da sandığa gömer.

Kadriye Demirel
Türk Eğitim Sen Ant. 2 Nolu Şb. Bşk. Yrd.