2020 yılında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 122’nci maddesi gereğince ödüllendirilen personelin listesi Tebliğler Dergisinde yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz 2020 yılında göstermiş oldukları başarıdan dolayı 8 bin 439 personele ödül verdi. Mayıs 2021 yılı Tebliğler Dergisinde yer alan listede MEB’in çeşitli kadrolarında görev yapan eğitim öğretim personelleri yer aldı.

Ödül listesinde; il ve ilçe milli eğitimlerden şube müdürleri, şefler,   okul yöneticileri ve öğretmenler bulunuyor. Listede şaşırtan detay ise Milli Eğitim Bakanlığında en çok kadroya sahip olan öğretmenlerin sayısının, ödül alan personel sayısına oranla düşük olması dikkat çekti. Bakanlığın açıkladığı ödül listesinde sadece 2 bin 424 öğretmen ödüle layık görüldü.

Görev dağıtılırken ilk akla gelen öğretmenler, ödül dağıtılırken yine unutuldu. Covid-19 salgın sürecinde; öğretmenlerin canlı derslerle, WhatsApp ve Eba çalışmalarıyla, Zoom toplantılarıyla öğrencilerine ve evde velilere destekleri unutuldu mu? Görev tanımının dışına çıkılarak mesai kavramı ortadan kalkan öğretmenlerin Vefa Gruplarında Filyasyon Ekiplerinde, Denetleme Ekiplerinde koşturdukları, özellikle Meslek Liseleri öğretmenlerinin yaptığı üretimlerle covid-19 ile mücadelede ülke ekonomisine sundukları katkılar göz ardı mı edildi?

Ödül listesinde; 8 bin 439 personel arasında sadece 2 bin 424 öğretmenin yer alması öğretmenler arasında hoşnutsuzluk yaratmaz mı? Öğretmenin motivasyonunu bozmaz mı? Kim ne derse desin, covid-19 salgın sürecinin gizli kahramanları öğretmenlerdi. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlarda nerede ihtiyaç duyulduysa öğretmen oradaydı. Uzaktan Eğitimin olumsuz yansımalarını en aza indirgemek için çaba gösterdi. Bu çabanın karşılığı olarak ödül listesinde sayı olarak öğretmenleri fazlaca görmek isterdik. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığının emekçi kadrosu öğretmenlerdir. Öğretmenler olarak soruyoruz! Milli Eğitim Bakanlığının ödül dağıtımında; mutfağında çalışan, ürün ortaya koyan öğretmenlerine en çok payı ayırması gerekmez miydi?

Kadriye DEMİREL
TES Antalya 2 Nolu Şb. Bşk. Yrd.