Eylül ayı ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı başlayacak ama biz öğretmenler eğitim videoları, sınav dayatması ve itibar kaygısıyla yorulduk, tükendik, motivasyonumuzu yitirdik…

Öğretmenleri herkes anladı ve öğretmenlere taraf oldu. Sosyal medyada, basında, TV’lerde; yazarlar, siyasiler, sendikalar öğretmenlere dayatılan sınav şartı dayatmasının yanlış olduğunu ve akla, emeğe, öğretmenlik mesleğinin itibarına yakışır bir çözüm üretilmesi gerektiği çağrısını yapıyor.

Evet, herkesten ses geldi, artık yetkilerin çözüm getirmesinin de zamanı geldi de geçiyor.

Yeni eğitim öğretim yılı böyle sıkıntılarla başlamamalı. Eğitimin öznesi olan öğretmenleri sıkıntıları giderilmezse, eğitimde beklenen hedefe ulaşılamaz.

Öğretmenlerin yeterliliklerinin tartışmaya açıldığı, öğretmenin itibarının ve meslek güvencesinin ortadan kaldırılması kaygılarının beslendiği bir süreçle başlayan yeni eğitim öğretim yılı da sıkıntılarla devam edecektir hatta çözümsüzlüğe doğru ilerleyerek eğitim sistemimizler geçen gün darbe alacaktır.

Biz öğretmenler; mesleki yetersizliğimizin tartışmaya açan, itibarımıza gölge düşüren, mesleki güvencemizi de riske etme başlayan kariyer basamakları sınav şartını kabul etmiyoruz, edemeyiz.

Temmuz ayı başından beri öğretmenler olarak tüm mecralarda sınav şartına neden karşı olduğumuzu ve sınav şartının kaldırılması gerektiğini anlattık, kendimizi ifade ettik.

Herkes anladı, bakanımız bizi anlamadı! Yetkililerimiz anlamadı.

Öğretmen kökenli bir bakanımız olmadığı için belki de. Keşke bakanımız da bir öğretmen ruhuyla ve yüreğiyle sınıfları solusaydı, bakan olarak değil de bir öğretmen olarak öğrencilerle, velilerle, toplumla temas halinde olsaydı, o zaman empati yapar ve kaygılarımızı anlardı…

1Milyon öğretmen 1 Milyon tweetle yetkililerimize sesleniyoruz!

#Kariyersınavlaomaz diyoruz. #DiplomamızUzmanlığımız diyoruz. Öğretmenlerin motivasyonunu yok ettiği için #sınaviptalolsun diyoruz. Geç kalınmadan #mebsınaviptal kararı alsın istiyoruz. Aklın yolu birdir #SınavlaDeğilKıdemle kariyer tazminatı istiyoruz. #Öğretmenlertekyürek, #öğretmenlertekses olduk, #öğretmenlerayakta yetkililerden #sınaviptal açıklaması bekliyoruz.

Biz öğretmenler yetkililerden; akla, emeğe, iş güvencemize öğretmenlik mesleğinin itibarına yakışır bir çözüm üretilmesini ve 2005’ten başlayan mağduriyetin adil bir karara bağlanmasını istiyoruz artık.

Yapılacak düzenlemenin diplomamız, mesleki tecrübemiz, kıdemimiz göz önüne alınarak ve emekliliği de kapsayacak şekilde olmasını istiyoruz.

1 Milyon Öğretmen özlük haklarımızın korunması ve iyileştirilmesi için mücadelemizi vermeye devam edeceğiz.

Dünyanın her yerinde öğretmenler en saygın insanlardır, mesleki itibarımızdan ve özlük haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz, saygınlığımızı korumak için mücadele edeceğiz, biliyoruz ki kazananlar mücadele edenlerdir, suskunluğunu bozan yetkili sendikadan gelen açıklama da zaten doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Kariyer basamakları sınav şartının kaldırılması konusunda sürecin geldiği noktaya baktığımızda, hedefe az kaldığını görüyoruz.

Ders zili çalmadan, yetkililerimizden biz öğretmenleri rahatlatacak müjdeyi bekliyoruz!

Çok yakında haklı mücadelemizde sonuç alacağımız inancındayız.

Çünkü BİZ ÖĞRETMENLER FARKIMIZIN FARKINDAYIZ!

 

Kadriye Demirel

Eğitimci Yazar