MEB'den yapılan açıklamaya göre, uzman öğretmenlik süre şartı 5 yıla düşürülecekti. Ancak kılavuz yayınlandığı süre şartının halen 10 yıl olduğu görülmektedir. Öğretmenler 5 Yıllık süre şartının neden yasallaşmadığına dair sorulara yanıtlar aramakta.

Öğretmenler 5 yıllık süre şartının yürürlüğe girmesi adına Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezine gönderilmek üzere, görüş yazısı yayınladılar.

İşte o görüş yazısı!
  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine;

Bilindiği üzere 2022 yılında öğretmenlik kariyer basamakları iş ve işlemleri 03.02.2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 12.05.2022 tarihli ve 31833 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşmiştir. 

Tüm öğretmen camiamıza seçim sürecinde sayın bakanımız Mahmut Özer tarafından uzman öğretmenlik süresinin 5 yıla düşürülmesi ayrıca kıdemi 20 yıl ve üzerinde olan uzman öğretmen arkadaşlarımızın başöğretmen olması için gereken 10 yıllık sürenin kaldırılacağı sözü verilmişti. Verilen bu sözleri 2023 yılında başvuru ekranında göremedik.  Bu verilen sözlerin başvuru süresi bitmeden ivedilikle 2023 yılı başvuru ekranında görmek öğretmen camiamızda mutlulukla karşılanacaktır. 

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

 

 Hep birlikte cimere gönderelim.