Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar

“Pisa 2025” için sonuçlar

Başlık, özet ve etiketlerde arandı.

3 sonuç
YUSUF TEKİN

Okullar Açılırken Bakan Tekin'den Eğitim Gündemine Dair Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav baskısını azaltmak amacıyla sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının sayısı ve kontenjanlarının kademeli olarak azaltılması gerektiğini söyledi. Bakan Tekin ayrıca müfredatın yüzde 35 oranında azaltıldığını, yardımcı kaynak dayatması yapılmamasının yeniden vurgulayarak eğitimde bundan sonraki önemli başlıklardan birinin ailelerin sürece daha fazla dahil edilmesi olduğunu açıkladı.

12.09.2026
SINAV

MEB'den LGS'de Dikkat Çeken Değişiklik Sinyali

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav odaklı eğitim anlayışının öğrenciler üzerindeki baskısını azaltmak amacıyla sınavla öğrenci alan liselerin sayısı ve kontenjanlarında kademeli azaltmaya gidileceğini açıkladı.

11.09.2026
GÜNCEL EĞİTİM

PISA 2025 Türkiye Sonuçları Açıklandı: Üç Alanda Büyük Yükseliş

OECD'nin 91 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği PISA 2025 sonuçları açıklandı. Türkiye, fen bilimleri, okuma becerileri ve matematik alanlarının tamamında 2022'ye göre puanını artırırken üç alanda da sıralamasını yükseltti. Türkiye, fen bilimleri ve okuma becerilerinde OECD ortalamasının üzerine çıkarken matematikte OECD ortalamasını yakaladı.

09.09.2026