Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, asker ve polis için uygulanan rotasyonun tüm memurlara yaygınlaştırılmasıyla ilgili açıklamasına memur sendikalarından şartlı destek geldi.
 
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, sistemin mevcut memurları huzursuz edeceğini, motivasyonlarını bozacağını ve karamsarlığa neden olacağını kaydetti.
 
Pozitif ayrımcılık yapılmalı
 
Ahmet Gündoğdu, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere kalkınmada öncelikli yerlerde çalışacak memurlara tazminat ödenmesiyle personel ihtiyacının karşılanacağını vurguladı.
  
Pozitif ayrımcılıkla mahrumiyet bölgelerinde çalışmanın teşvik edilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, mevcut memurları yerinden etmeden bölgelerdeki sürekliliğin sağlanmasında basit bir sistemin olduğunu işaret etti. Gündoğdu, “Maaşlarda farklılaştırmaya gidilmeli. Ankara merkezde bir memur 2 bin lira maaşla göreve başlıyorsa, Haymana’da 2 bin 700 lira, Hakkâri’de 3 bin 200 lira, Yüksekova’da 3 bin 500 lira gibi mahrumiyet bölgesine göre tazminatla göreve başlamalıdır” diye konuştu.
 
Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da düzeni her 3 yılda bir bozulan memurun heyecanının artmayacağını belirtti. Mahrumiyet bölgelerinde çalışanlara tazminat verilerek bu bölgelerde çalışmanın cazip hale getirilmesi gerektiğini belirten Koncuk, görevine devam eden memurların bu uygulamaya dahil edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Koncuk şöyle devam etti: “Eğer bir rotasyon uygulaması kararınız varsa kanun çıktıktan sonra göreve başlayan memuru 3 yılda bir rotasyon şartıyla işe alırsınız. Geçmişte başlamış olan memura rotas-yon uygulama iddiası asla aklıselim bir iddia olamaz.”
 
Taraflarla görüşeceğiz
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, rotasyonla ilgili henüz hazırlanmış bir taslak bulunmadığını söyledi. Çelik, “Yarın taraflarla görüşeceğiz. Ona göre bir yol haritası çıkmış olacak’’ dedi.

Bugün