Açıklamanın tamamı şöyle:

"Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasının Değerli Üyeleri, Mücadele Arkadaşlarımız;

En kısa sürede sağlıklı günlerde bir arada olmak ve eğitim ve öğretim çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmek ümidiyle sizleri selamlıyoruz.

Covid 19 virüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de her geçen gün daha fazla etkisi altına almaya devam etmekte ve milletçe hepimizi üzmektedir. Bir yandan sevdiklerimizin, yurttaşlarımızın ve en nihayetinde insanlığın içinde bulunduğu bu kara tablonun ne zaman sona ereceğini düşünmekte diğer yandan da evden yürütmeye çalıştığımız eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgilenmeye devam etmekteyiz. Dileğimiz odur ki bu süreci en az zararla ve en kısa sürede hep birlikte atlatalım.

Covid 19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen bu arayla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı “uzaktan eğitim” adı altında bir süreç başlattı; EBA ve EBATV üzerinden eğitim etkinliklerini planladı. Bu etkinliklere destek vermemizi, öğrencilerimiz ile iletişimde olmamızı, velilerimizi yönlendirmemizi çocuklarımızın eğitim ve öğretim ortamından uzaklaşmamaları adına önemsiyoruz. Kaldı ki sizlerin bu yönde emek verdiğinizi de biliyoruz. Tüm bunlara rağmen bazı okullarımızdan ZOOM ya da başka programlarla öğrencilerimizle iletişim kurmamız, eğitimler yapmamız istenmektedir. Bu uygulamaların gerek teknik açıklarının bulunması gerek internet, bilgisayar ve teknik alt yapı eksikliği nedeniyle “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ni de ortadan kaldırdığını görmekteyiz. Ayrıca kullanmamız istenilen programların güvenlik açığının olduğu ve kullanıcılarını da riske soktuğu bilgileri bizlere ulaşmaktadır.

Bu konuyla ilgili olarak Sendikamız Genel Merkezi tarafından 02/04/2020 tarihinde MEB’e bir yazı yazılmış; yazıda öğretmen, öğrenci ve velilerimizi zora sokmayacak ve ülke genelinde birliği sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesi talep edilmiştir.

Geçtiğimiz hafta İzmir 1 Nolu Şube olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede de bu faaliyetlerin “Gönüllülük Esasına Göre” Planlanması gerektiği bilgisi bizlere verilmiştir.

Yine Eğitim-İş Genel Merkezimiz tarafından 02/09/2019 tarihinde alınan kararda “Bakanlık Onayı Olmayan Çalışmaların Gönüllülük Esasına Göre Olması Aksi Takdirde 2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılında Üyelerimizin Görev Almamaları Yönünde” kararlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bizler “uzaktan eğitim faaliyetleri sürecinin” EBA ve EBATV üzerinden devam etmesini, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin herhangi bir riskle karşı karşıya kalmamalarını istiyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz hafta içi yayımlanan “MEB Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” adlı genelge ile ücretli öğretmenlerin idari izinde oldukları dönemde ücretlerini alabilmelerinin önü açılmış olup bu genelgenin Geçici madde 6. fıkra 2. bölümünde “Bu kapsamda ödeme yapılanlar, tatil edilen günlere ilişkin kendilerine telafi eğitimleri ve uzaktan eğitim faaliyetlerine ilişkin görev verilmesi halinde, bu görevleri ayrıca ek ders ücreti ödenmeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerden birinci fıkra kapsamında yapılan ödemeler geri tahsil edilir.” ifadesi ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERLE ilgili bir kısımdır. Siz değerli arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili bir uyarıyla karşılaşmanız halinde bu durumun sizlere resmi yazıyla tebliğ edilmesini talep etmeniz doğru olacaktır.

Evlerimize hapsolmadığımız, öğrencilerimizle bir arada, Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi yürüttüğümüz sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmak ümidiyle."

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu