Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu'nun sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yol haritasının Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle belirlendiğini, eğitim-öğretim yılının 2 Temmuz'da tamamlanması kararında bir değişiklik düşünmediklerini açıkladı.

VAKA ARTIŞININ EĞİTİMLE İLGİSİ YOK

Akademik anlamdaki eksikliklerin telafisini yaparız ancak okullarımızın sağladığı sosyal ortamı uzaktan eğitimde sağlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Salgındaki yükselişin tamamıyla yüz yüze eğitime bağlanmasının bilimsel anlamda somut karşılığı yok. Çünkü veriler bize gösteriyor ki, okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük.

OKULLAR DAHA GÜVENLİ

Okullarımızda tüm hijyen tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulanıyor, sürekli kontrol var. Buna karşın parkta, pazarda, markette kimin ne yaptığını bilme şansımız yok. Okullarımız diğer pek çok ortama göre çok daha güvenli yerler. Sayın Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizle gerçekleştirdiği görüşmede "Gerektiğinde şartları zorlama pahasına evlatlarımızı okullarıyla buluşturmak için her türlü gayretin gösterileceğini" ifade ettiler, salgın sürecinin başından bu yana eğitimin kesintiye uğramaması için tüm imkanları seferber ettiler, minnettarız.

HER İHTİMAL DÜŞÜNÜLDÜ

Her ihtimali de düşünüyoruz. Okullarımızı tam zamanlı olarak ve tüm kademelerde yüz yüze eğitime açmamıza engel olacak bir durumla karşı karşıya gelmemiz halinde de hazırlığımız var. Bu konuda önemli bir tecrübe edindik tüm meslektaşlarımla beraber. O durumda da uzaktan eğitime yönelik tüm imkanlarımızı en üst düzeyde geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.

YÜZ YÜZE DAHA MUTLU DERS İŞLENİYOR

Öğretmenlerimiz elbette sınıflarında öğrencileriyle yüz yüze çok daha mutlu ders işliyorlar. Ama meslektaşlarımda herhangi bir motivasyon kaybı yok, inanın. Salgının neden olduğu olumsuzlukları bir avantaja dönüştürmek, eğitimde fırsat adaletini sağlamak için tüm paydaşlar uyum içinde, aynı hedefe kilitlendik. Bu dönemde toplum olarak okulun ve öğretmenlerin hayatımızda ne kadar vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu bir kez daha anladık. Öğretmenlerimiz bu süreçte dijital becerilerini çok hızlı geliştirdiler.