Selçuk, Türkiye'de salgından sonra eğitim alanında yapılanları paylaştı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Yeni Normal Sürecinde Eğitimin Yeni Normali" konulu toplantıya 13 ülkenin Eğitim Bakanları ve Bakanlık temsilcileri katıldı. Toplantıda Bakanlar, salgın sürecinde kendi ülkelerindeki eğitime ilişkin deneyimlerini paylaştı.

EBA'nın bugün dünyada en çok ziyaret edilen eğitim sitelerinin başında geldiği bilgisini veren Selçuk, internet ve bilgisayar erişimi olmayan öğrenciler için de Türkiye genelinde 13 bin 540 EBA destek noktası oluşturulduğunu anlattı. Selçuk "Bunlara da ulaşamayan az sayıdaki öğrencimizin yerleşim yerlerine EBA Mobil Destek araçlarımızla giderek eğitime erişimlerini sağladık." dedi.
 
Bakan Selçuk, 500 bin adet tablet bilgisayarın da ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldığını belirtti.
 
Hijyen standartları oluşturularak öğrencilerin büyük kısmının yüz yüze eğitime başladığını vurgulayan Selçuk, "Aldığımız tedbirlerle yaptığımız hazırlıklar neticesinde salgın seyrinde okullardan kaynaklı bir artış görülmedi." diye konuştu.
 
Yaşanan öğrenme kayıplarının bugün giderilmezse gelecekte daha büyük bir risk söz konusu olacağını ifade eden Selçuk, bu dönemde çocukların akademik becerileri kadar sosyal ve duygusal becerilerinin de izlendiğini, bu becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldığını anlattı. Ziya Selçuk konuşmasını, "Eğitimle her şeyin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır." sözleriyle tamamladı.

MEB