Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un NTV yayınındaki açıklamaları:

* Okul şu tarihte açılacak demek doğru değil. Bu dönem dinamik bir süreç.

* 1 Haziran'da okulların açılmasını diliyoruz. En azından kademeli olarak açılmasını istiyoruz.

* 1 Haziran için birden fazla planımız var. Koşullar çok iyi giderse deriz okulları açıyoruz. Kısmi iyileşme olur o zaman da kademeli açıyoruz deriz. Şartlara bakacağız. Temennim 1 Haziran'da okulların tümüyle açılması.

* Her öğrencimiz LGS sınavına kendi okulunda girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

* Öğrencilerin 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık.

* Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

* Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşullarına dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

* Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

* Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler.

* Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak