Bakan Ziya Selçuk'tan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk canlı yayınına katılarak gündemdeki merak edilen eğitime dair soruları cevapladı. İşte Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Kanunlaşan durum tedbir amaçlı bir çalışma. Yazın 2-3 ay telafi eğitim yapılacağı anlamına gelmiyor. Biz uzaktan eğitim yapıyoruz. EBA'da çalışmalar yapıyoruz. Okullarımızın tatil olduğu süre kadar telafi yapmayız. Telafi hızlandırıcı bir çalışmadır. Yazın tatil olmayacak açıklaması doğru değil.

- Evde kalmak kolay değil. Alışkın değiliz. Velilerimiz için de içerik üretiyoruz. Evde kalma sürecini daha kaliteli bir hale getirmek için uğraşıyoruz. Tüm kademeler için ayrı ayrı kitapçıklar hazırladık.

- LGS. Bu konu öznel bir konu değil. Bilimsel verilerle ortaya konulan bir konu. Her hafta il müdürleri ile toplantılar yapıp ona göre kararlar alıyoruz.Şu a tarih değişikliği yok. Zorunluluk olursa değişebilir.

- Mesleki eğitim konusunda bakış açımız açık son derece önemsiyoruz. Bu ekonomi ve istihdamla ilişkilidir. Solunum cihazı konusunda meslek liselerimizin işi bu. Maske için de aynısını yaptık her gün üretiyoruz.

- Okullarda eğitime ara verme süresi. Biz her hafta kabine toplantısında bu konuyu tartışıyoruz. Sürekli istişare halindeyiz. Eğer koşullar bunu gerektirirse biz de elbette okulların açılma kararını değerlendirir ve halkımıza açıklarız.

Egitimhaberci.com