Türkiye’de en düşük emekli maaşı, Birleşik Kamu-İş'in verilerine göre 20 bin lirayı geçen açlık sınırının ancak yarısı kadar. Eve iki tane emekli maaşı girse bile açlık sınırının altında milyonlarca emekli zor koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Emekliye zam veremeyeceklerini açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlatacaklarını söyledi. 

AKP’nin Kırşehir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde konuşan Işıkhan “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik. Emekliler yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık” dedi.

Kamu bankalarında promosyon ödemeleri için başvuruların bugün başladığını söyleyen Işıkhan, emeklilerin “yaşam kalitesini artıracak” çalışmaları hayata geçirdiklerini öne süren Işıkhan "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız.” dedi.