Sınavlar hakkında son dakika gelişmeleri öğrenci ve veliler tarafından yakından takip ediliyor.

Son günlerde artan vaka sayıları sebebiyle 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren bir çok kademede tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi. Anaokulları, ortaokul 8. ve lise 12. sınıflar dışındaki tüm kademelerde uzaktan eğitime devam ediyor.

Öte yandan bu karar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı göndermiş olduğu resmi yazıdaki liselerde 2.dönem 1.sınavların 3 Mayıs tarihinden itibaren planlanacağını duyurmuştu. Peki vakalar böyle devam ederse liselerde yapılacak olan yüz yüze sınavlar ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin merak kesildiği konu hakkında açılamada bulunmuştu. Buna göre; “Eğer Bilim Kurulu’ndaki hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 3 Mayıs'taki sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız.” dedi. Bu nedenle gözler hafta içinde yapılması beklenen Kabine toplantısında.

Liselerde yüz yüze yapılacak sınavlar ertelenecek mi?

Vaka sayılarının son günlerde rekor düzeylere çıkması sonucu yaklaşan liselerde yüz yüze yapılması planlanan sınavların ileri bir tarihe ertelenmesi muhtemel görünse de bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Öte yandan vaka sayılarında ki artışın devam etmesi ile birlikte ve kısmi kapanmanın uzatılması gündeme gelirse liselerde yapılması planlanan yüz yüze sınavlar Mayıs ayı sonuna ötelenebilir.

Mevcut duruma göre sınavlar ne zaman yapılacak?

İllere gönderilen son yazıda; hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.