Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve veli yüz yüze eğitimle ilgili detayları merak ediyor. Salgının henüz kontrol altına alınmadığından dolayı özellikle sınıf kontenjanlarının kaç öğrenci olacağı, öğrencilerin hangi günlerde okula gidip hangi günlerde gitmeyeceği ve hangi saat aralıklarında okullarda olacakları merak ediliyor.

Konuya ilişkin Bakanlık'tan resmi bir açıklama yapılmadı ama, alınan duyumlara göre sınıf kontenjanları en fazla 15 öğrenci olacak şekilde, haftanın 2 günü yüz yüze eğitime geçilecek.

Sağlık Bakanlığı okullara özel yayınladığı koronavirüs tedbirleri konulu genelgede, sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması gerektiğini belirten ifadeler kullandı.

MEB'in yayınladığı Genelgede, "Okullarda Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nin ilgili bölümlerinde belirlenmiş olan COVID-19’dan sorumlu olan kişi veya kişiler, öğrencilerin ve/veya öğretmenlerin okullarda bulunduğu tüm zaman dilimlerinde, okul içerisinde ve bahçesinde maskenin doğru takılıp takılmadığını kontrol etmelidir. Ayrıca görevli kişiler okuldaki herhangi bir olumsuz durumu okul idarecilerine ivedilikle sözlü ve sözlü olarak iletmelidir. Yüz yüze eğitimin 10.00-16.00 saatlerinde yapılacağı düşünülmektedir " denildi.