Bakan Tekin, e-okul ve mebbisi birleştiren ama çok kapsamlı yapay bir zeka destekli uygulama üzerinde çalıştıklarını dile getirerek öğretmenin maaşlarına da değindi ve öğretmen maaşları için düzenlemenin yolda olduğunu açıkladı.

 

MEBBİS VE e-OKUL YERİNE YAPAY ZEKA DESTEKLİ UYGULAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-okul ve mebbiste yapılan yeniliklerden de bahsetti.

Bakan Tekin, yapay zeka destekli uygulamanın Mebbis ve e-okul gibi mevcut sistemlerin ötesinde bir yapıya sahip olacağını vurguladı.

Yapay zeka teknolojisinin eğitim alanında nasıl bir devrim yaratacağına dikkat çeken Bakan Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti: "Hem Mebbis hem e-okul bütün hepsinin yerine geçebilecek ama bunların çok çok ötesinde yapay zeka destekli bambaşka bir uygulama üzerinde çalışıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Yeni uygulama Türk yapay zekası tarafından desteklenecek.

 

ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen maaşlarında önemli bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinden yeterince faydalanamadığına dikkat çeken Bakanlık, öğretmen maaşlarına zam yapılacağını duyurdu.

Düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin maaşlarında yaşanacak artışın sektördeki olumlu bir hareketlilik sağlaması bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmesi gerektiği ve sürecin seçimler sonrasına denk geldiği belirtildi.

Bakan Yusuf Tekin, Öğretmen maaşları konusunda toplum yanlış bir algı olduğunu belirterek toplumdaki bu yanlış algıyı yıkacaklarını söyledi.

 

ÖĞRETMENLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Öğretmenlerin çalışma saatleri ile ilgili olarak kamuoyunda dolaşan dedikodularla ilgili açıklama yapan Bakan Tekin, bunları boş konular olarak tanımladı ve,’kime ne?’ dedi.