Bakan Yusuf Tekin, yayımladıkları genelgede eğitim öğretimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili adımlar attıklarını vurguladı.

Millî Eğitim Bakanlığının Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) tekrar zenginleştireceklerini bildiren Tekin, "EBA, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yeniden başucu kaynağı hâline dönüşecek. Onunla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. İkincisi hem görsel açısından hem kullanım açısından ders kitaplarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Sahadan gelen arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda güncel gelişmeler ve içinde bulunduğumuz hızlı değişim dünya koşulları içinde müfredatla ilgili de burada sürekli bir güncelleme süreci olacak." dedi.

ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin bazı hususların Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Tekin, alacakları tedbirlerle ilgili gerekçeli kararı beklediklerini söyledi.

Bakan Tekin: "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bir süreç var. Anayasa Mahkemesi tarafından kanunun bazı hususları iptal edildi. Bu konuda gerekçeli kararı bekliyoruz sonrasında bu konudaki tedbirlerimizi alacağız" dedi.

Bu karar yayımlandıktan sonra bir yasalaşma sürecinin gerekip gerekmediğine bakacaklarını ya da Bakanlığın kendi mevzuatı ile süreci değerlendireceklerini belirten Tekin, "Bu konuda da öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamış olacağız." dedi.