Son yıllarda birçok kişi yurtdışı iş başvurularında kullanmak için İngilizce CV Örnekleri araması yapmaktadır. Yurtdışı iş başvurularında kullanacağınız CV bilgilerinin başvuru yapacağınız ülke kriterlerine uygun olması son derece önemlidir. CV genel yapısı itibariyle tüm ülkelerde aynı temel bilgiler üzerine kurgulanmış olsa da ülkelerin kültür yapısına göre değişiklikler göstermektedir. Bu değişiklikler dikkate alınmaz ise hazırladığını CV Örneği beklediğiniz ektiyi yaratmayacaktır. Bu sebeple yurtdışı başvurularınız da kullanacağınız CV bilgilerinde aşağıdaki başlıklara dikkat etmelisiniz.

Fotoğraf Kullanımına Dikkat Edin!

Özellikle Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerinde iş başvurusunda bulunuyorsanız özgeçmiş bilgilerinizde fotoğraf kullanmamalısınız. Bu ülkelerin çalışma kültürlerinde fotoğraf kullanımı hoş karşılanmamaktadır. Bunun sebebi ise kişinin dış görünüşünün, milliyetinin veya kişisel imajının işe engel olmayacağıdır. Bu ülkelerin çalışma kültürlerinde kişinin dünya görüşü, dili, dini ve kişilik özellikleri yerine kariyer hayatı, kişisel yetenek ve yetkinlikleri daha önemli görülmektedir.

Bilgilerini Sade ve Net Olmalıdır!

Özelikle deneyimli adaylar CV bilgilerinin uzun olmasından oldukça şikâyet etmektedirler. Hangi bilgileri ne derecede aktarmalıyım? CV bilgilerim kaç sayfa olmalı? Gibi soruların sıkça sorulması bu konuda adayların zorlandığı gerçeğini bizlere göstermektedir.