Alışverişle yurt dışından cep telefonu getirme düşüncesi olanlar, bu habere dikkat! Yurtdışından gümrüksüz alışverişte alt limit 30 euroya çekildi. Peki yurtdışından alışverişte yeni gümrük vergisi ücretleri nedir?

Yurtdışından gümrüksüz alışverişte sınır 30 euro oldu. Gümrük Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi. Türkiye'den yurtdışına giderek alışveriş yapan bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, uydu alıcısı, mobil cihaz, radyo gibi ürünler alanlara kötü haber var. Türkiye'ye ticari ihracat dışında alışverişle bir cihaz sokmak isteyenler ek ücret ödemek zorunda kalacak. Yeni Gümrük vergisi ücretleri belli oldu. Peki yurtdışından alışverişte cep telefonu alanlar Türkiye'de ne kadar ek ücret, ne kadar vergi ödeyecek? Diğer cihazlarda bu ücretler ne kadar? işte detaylar.

ALIŞVERİŞLE YURTDIŞINDAN GETİRİLEN CEP TELEFONUNA EK ÜCRET
Bundan sonra yurtdışından getirilecek cep telefonu, bilgisayar, televizyon, uydu alıcısı gibi cihazlardan alınacak ücretler belirlendi. Ticari ithalat dışında, yurtdışından getirilecek cep telefonu, bilgisayar, televizyon, uydu alıcısı gibi cihazlara yönelik bir defaya mahsus olmak üzere alınacak ücret Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.Karara göre, bir kereye mahsus alınacak bandrol bedelleri şöyle:



TELEVİZYON VERGİSİ
-51 ekrandan 148 ekrana kadar olan TV'lerden, ekran boyutuna göre 10-80 euro arası,

PLAYSTATİON VERGİSİ
-Oto radyo alıcılarından 1 euro,
-Videolardan 18 euro,

BİLGİSAYAR VERGİSİ
-Bilgisayar ve tabletlerden 10 euro,

CEP TELEFONU VERGİSİ
-Cep telefonlarından 20 euro

DİĞER ÜRÜNLERİN VERGİLERİ

-TV ağırlıklı birleşik cihazlardan 9-21 euro arası,
-Radyo ağırlık birleşik cihazlardan ise 1-18 euro arası,
-Cep tipi radyolu mp3-mp4 çalarları ile radyo veya TV'li navigasyon cihazlarından 7 euro,
-Radyo veya TV'li DVD-VCD oynatıcılar ile radyo veya TV'li ev sinema sistemlerinden ise 15 euro