2024 Yılı Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler ile Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi/Okutman Seçme Sınavı Kılavuzu yayımlandı

Aday Başvuru İşlemleri
a) Başvurular, https://mebbis.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle 18-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Bankaya ücret yatırılmaması veya yanlış T.C. Kimlik Numarasıyla yatırılması hâlinde başvuru ekranı açılmayacaktır. Başvurular 31 Aralık 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

b) Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi vb. bilgilerinin başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden kontrol edilmesi varsa yanlış veya eksik bilgilerin düzeltilmesi gerekmektedir.

c) Aday, belirtilen ülke gruplarından yalnız biri için başvuruda bulunabilecektir. Bu nedenle, başvuru ekranında ülke gruplarından yalnız birini işaretlemeleri gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve Kılavuza uygun olarak tamamlanması gerekmektedir.

- Yurt dışına görevlendirme en fazla 2 kez yapılır.
-  Aylıksız izinde olan ve Kılavuzun 2.1’inci maddesindeki başvuru şartlarını taşıyan öğretmenler
de başvurabilecektir.
- Daha önce yapılan yurt dışı öğretmenlik sınavlarında başarılı olarak yurt dışı görevlendirilme sırasında bekleyen ve başarı sırasında beklediği ülke grubundan farklı bir ülke grubunda görevlendirilmek isteyen öğretmenler de bu sınava başvurabileceklerdir. Bu durumda olan öğretmenler, görevlendirilmeye hak kazandığı ülke gruplarından yalnız birinde görevlendirilir.

ç) Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumludur. Aday, elektronik başvuru ile Kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır.

YURT DIŞI ÖĞRETMENLİK KILAVUZU 2024 İÇİN TIKLAYINIZ