Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sistemine kaydedilen sandık sonuçlarını yurttaşların kontrolüne açtı.

Yurttaşlar, https://sts.chp.org.tr sitesinde T.C. kimlik numaralarını girerek kendi sandıklarında verilen oyları görebiliyor. Ayrıca oy ve ötesi ıslak imzalı tutanakları eklemiş, https://tutanak.oyveotesi.org adresinden erişebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin oyların ayrı ayrı gösterildiği sitede, sandık sonuçlarında hata görüldüğü takdirde bildirim de yapılabiliyor.

Sitedeki açıklama şöyle:

Sandık Takip Sistemi (Ysk Verileri Gösterilmektedir.)

Bu site oy verdiğiniz sandığın YSK tarafından açıklanan sonuçlarını incelemeniz ve bir sorun varsa itiraz etmeniz için hazırlanmıştır. Bu sitedeki veriler CHP örgütünün girdiği veriler değil, YSK'nın verileridir. Bu sebepten bu siteye erişim YSK'nın sonuçları tamamlandıktan sonra yayına açılmıştır.

YSK'dan gelen veriler ile sandığınızdaki sonuçları kontrol etmeniz için hazırlanmıştır. Bir hata ya da uyuşmazlık tespit ederseniz sayfada yer alan "SANDIK SORUN BİLDİR FORMU" alanını doldurunuz.