Düzenlenen basın açıklamasına Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Selim Tanış, Eğitim İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun ve sendika üyeleri katıldı.

Şiddetle alakalı Hürriyetçi Eğitim Sen Akdağmadeni Temsilcisi Mustafa Kaplan kaymakamlık binası önünde bir konuşma yaptı.

Akdağmadeni halkı, Bugün burada toplanma amacımız öğretmene uygulanan şiddeti ve mobbingi kınadığını belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Akdağmadeni Temsilcisi Mustafa Kaplan, Birkaç gün önce 75. Yıl Ortaokulunda görev yapan bir öğretmen bir velinin saldırısına uğradığını söyledi.

Akdağmadeni öğretmene şiddet! Ortak açıklama yaptılar

“BU OLAYIN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kaplan yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim yuvası olan okulun içerisinde gerçekleşen bu olayın kabul edilmesi mümkün değildir.

Okulun güvenlik kamerası kaydı ve öğretmenimizin almış olduğu darp raporu ile kanıtlanan bu durum “sadece bir öğretmenin değil, tüm öğretmenlerin” ortak sorunudur. Görevi başındaki bir devlet memuru olan öğretmene kalkan bu eller aslında her türlü fedakârlığı yapan eğitim neferlerine ve bu eğitim neferlerini görevlendiren yüce devletimize kalkmıştır.

Öğretmenimiz, öğrencilerinin gözünde anlatılması zor bir duruma düşmüştür. Bunun yanı sıra ufak bir yer olan ilçemizde de bu hadise hızla yayılmış ve öğretmenimizin itibarı sarsılmıştır. İlçemizde yaşanan bu menfur saldırının yaşandığı günlerde farklı illerdeki birkaç meslektaşımıza da çeşitli saldırılar gerçekleştirilmiştir.

Kimisi okuluna giderken, kimisi okulun içerisinde darp edilmiştir. Kulaktan dolma sözlerle öğretmene karşı dolduruşa gelen, konuşmak yerine kavga etmeyi tercih eden ve çocuğunu her koşulda haklı gören şiddet müptelası bu velilere dur demenin vakti çoktan geldi de geçiyor bile” dedi.

Kaynak: İleri Gazetesi