Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, "MEB ailesi olarak YKS tercih sürecinde öğretmenlerimizle genç kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 27 Temmuz'dan itibaren 81 ilimizde öğretmenlerimiz, öğrencilerimize tercihler için danışmanlık verecek." bilgisini paylaştı.

YKS sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Tekin, "3 milyon civarında gencimizin, velilerinin, öğretmenlerimizin ve üniversitelerimizin heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Allah tüm gençlerimizin bahtını, yolunu açık etsin. Hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı.

11 bin 181 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için görev yapacak

27 Temmuz'dan 8 Ağustos'a kadar yapılacak söz konusu çalışmada, 11 bin 181 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapacağını kaydeden Bakan Tekin; öğrencilerin lise tercih danışmanlığı hizmetini, mezun oldukları liseler, rehberlik ve araştırma merkezleri ile halk eğitimi merkezlerine müracaat ederek alabileceğini belirtti. Tekin, tercih danışmanlığı hizmeti sunmak üzere liselerde 9 bin 735, halk eğitimi ve rehberlik araştırma merkezlerinde de bin 446 birim kurulduğuna işaret etti.