Milli Eğitim Bakanlığı, güncellenen öğretim programlarıyla ilgili askı süresinin sonuna gelindiği bugün kademeler ve dersler bazında bildirilen görüş sayılarının açıkladı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca açıklanan kademe ve ders bazındaki görüş sayılarını Kamusal Haberler olarak sizlerle paylaşacağız.

İlkokulda okutulan toplam 11 derle ilgili 33 bin 648 görüş iletilmiş. İlkokul derslerinde en çok görüş iletilen ders, 7 bin 882 görüşle İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi dersi oldu. 

Bu dersi 5 bin 75 görüşle Türkçe dersi izlerken Görsel Sanatlar müfredatıyla ilgili 3 bin 621 görüş geldi. En çok görüş gelen 4. ders ise 3 bin 579 görüşle Hayat Bilgisi oldu. İlkokul kademesinde en az görüş ise 499 görüşle Trafik Güvenliği dersi için geldi.


 Ortaokul müfredatındaki dersler incelendiğinde 14 dersin toplamından 47 bin 536 görüş geldiği görüldü. En fazla görüş bildirilen ders ise 12 bin 799 görüşle T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi oldu.

Ortaokul kademesinde en çok görüş bildirilen ikinci ders ise 8 bin 67 ile Sosyal Bilgiler dersi olurken bu dersi 4 bin 553 görüşle Fen Bilimleri dersi takip etti. Ortaokul kademesinde yeni müfredatla ilgili en az görüş bildirilen ders ise 730 görüş ile İmam Hatip Ortaokulu Temel Dini Bilgiler dersi oldu.

kamusalhaberler.com